Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εναλλακτικός τουρισμός στον Υμηττό

Εδώ και τόσο καιρό σάς παρουσιάζουμε πολλούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, όμως πολλοί θα ισχυριστούν ότι αυτά τα υπέροχα μέρη είναι μακριά και είναι δύσκολο να ταξιδέψει κανείς εκεί.


Σας έχουμε τη λύση: Εναλλακτικές διαδρομές στην Αττική!

Ξεκινούμε, λοιπόν, την παρουσίαση προτάσεων για οικονομικές και ξεκούραστες επισκέψεις σε χώρους φυσικού και πολιτιστικού κάλλους της Αττικής.

Πρώτη στάση το όρος Υμηττός στα ανατολικά του Λεκανοπεδίου, δυο βήματα από τα σπίτια μας!


 

Οι καθηγητές σας της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετείχαν σε ακόμη μια επιμορφωτική εξόρμηση, τούτη τη φορά στον Υμηττό, την οποία οργάνωσε η κ. Δάφνη Γαβρίλη, υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπεύθυνο του ΚΠΕ Αργυρούπολης κ. Θεμιστοκλή Σμπαρούνη και σας φέρνουν...χειροπιαστές αποδείξεις για την αισθητική αξία του όρους.


Επιστευτείτε μας και περπατήστε στα μονοπάτια του Υμηττού και αναπνεύστε καθαρό αέρα!


Ας σημειωθεί ότι κοντά στην υπέροχη βυζαντινή μονή Καισαριανής η Φιλοδασική Εταιρία Ελλάδος έχει δημιουργήσει έναν μικρό ελαιώνα και έχει φυτέψει ένα σύνολο φυτών σε ενιαίο χώρο που τον διασχίζουν μονοπάτια, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να γνωρίσει από κοντά πολλά από τα σημαντικά φυτά της ελληνικής γης.










Τί περιμένετε λοιπόν; Το επόμενο σαββατοκύριακο φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και εξορμήστε στον "Τρελό" για να αγκαλιάσετε τη φύση και να γίνετε κι εσείς...εναλλακτικοί τουρίστες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου