Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

2η μέρα εκδρομής

Φτάνει στο τέλος της η 2η μέρα της εκδρομής μας και σας παρουσιάζουμε τις σημερινές μας δραστηριότητες.

Το πρωί ξυπνήσαμε όλοι με ενθουσιασμό για να πάρουμε γρήγορα γρήγορα πρωινό αφού είχαμε ενημερωθεί πως ο πρωινός μπουφές είναι...επικός!


 





Πράγματι, οι φήμες δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να "σκάσουμε" από το φαγητό!
 



Φαγωμένοι και χαμογελαστοί ξεκινήσαμε τη σημερινή μας περιπέτεια. Οι μαθητές του Εναλλακτικού Τουρισμού και των Κάστρων επισκέφτηκαν πρώτοι το Κάστρο του Πλαταμώνα και έκαναν Μελέτες Πεδίου και παιχνίδια μέσα στο Κάστρο με τη συνεργασία των δυο καθηγητριών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου.

 











Την ίδια ώρα οι μαθητές των Δρόμων του Κρασιού επισκέφτηκαν το οινοποιείο Ντούγκου στην Ιτέα Λαρίσης, συνομίλησαν με τον ιδιοκτήτη, ξεναγήθηκαν στο κελλάρι και τις δεξαμενές, κι έμαθαν πολλά για τις πρωτοποριακές μεθόδους οινοποίησης που εφαρμόζει.

 



Στη συνέχεια επισκέφτηκαν κι εκείνοι για λίγη ώρα το Κάστρο του Πλαταμώνα για μια γρήγορη ξενάγηση από τις πολύ καταρτισμένες και φιλότιμες κυρίες του Κ.Π.Ε.
 




Το μεσημέρι, όλοι μαζί ξαναγίναμε μια παρέα και φάγαμε στο Λιτόχωρο.



Για το βράδυ, μας περίμενε πρώτα ο ατελείωτος μπουφές φαγητών και γλυκών στο ξενοδοχείο και μια βραδινή βόλτα στην πόλη της Κατερίνης που, ειδικά για την περίσταση, είχε φορέσει τα γιορτινά της! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου